Reviews of Hotels, Flights and Vacation Rentals
Mediakeskus

Newsroom

Tietosuojakäytäntö

TripAdvisor.fi (ˮTripAdvisorˮ, ˮmeˮ, ˮmeidänˮ, ˮmeitäˮ jne.) on verkkopalvelu, joka tarjoaa käyttäjille (ˮsinäˮ) suosituksia matkailusta ja matkojen suunnittelusta, mukaan lukien hotelleista, vuokrattavista loma-asunnoista ja muista majoituspaikoista, matkaoppaista, nähtävyyksistä ja kokemuksista, ravintoloista, lennoista ja risteilyistä, sekä paljon muuta.  Se tarjoaa myös yrityksille mahdollisuuden kommunikoida matkailijoiden kanssa. Verkkosivustomme, mobiiliominaisuudet ja niihin liittyvät sovellukset (yhdessä ˮverkkosivustoˮ) ovat TripAdvisor LLC:n omistuksessa ja ohjauksessa.

Käymällä verkkosivustoillamme ja käyttämällä palveluitamme vahvistat, että olet lukenut ja ymmärtänyt tämän tietosuojakäytännön sekä siinä kuvaillut tiedon keräämistä ja käsittelyä koskevat periaatteet.

Tämä tietosuojakäytäntö päivitettiin viimeksi 25.5.2018. Saatamme muuttaa tietosuojakäytäntöä ajoittain, joten pyydämme tarkistamaan säännöllisesti, onko päivityksiä julkaistu.

Yleiskatsaus

Tässä tietosuojakäytännössä kuvataan yksityiskohtaisesti periaatteet ja käytännöt, joita noudatamme henkilötietojesi keräämisessä, käytössä ja luovuttamisessa.

Tiedostamme, että tietojen antaminen internetissä on luottamuskysymys. Suhtaudumme asiaan vakavasti ja pyrimme ehdottomasti varmistamaan niiden henkilötietojesi turvallisen käsittelyn ja salassapidon, jotka annat meille käydessäsi verkkosivustollamme tai käyttäessäsi palveluitamme.

  1. Henkilötietojen kerääminen
  2. Miten käytämme henkilötietojasi
  3. Kenelle jaamme henkilötietosi
  4. Miten kauan säilytämme henkilötietosi
  5. Evästeet ja muut verkkotekniikat
  6. Oikeutesi
  7. Miten suojaamme henkilötietojasi
  8. Alaikäisiä koskevat tiedot
  9. Ulkoiset linkit
  10. Ulkomaille siirtäminen
  11. Tämän tietosuojakäytännön muutokset
  12. Yhteystiedot
     

1.      Henkilötietojen kerääminen

Henkilötiedot tarkoittavat mitä tahansa henkilöä koskevia tietoja, joista kyseinen henkilö voidaan tunnistaa, kuten sähköpostiosoitetta, syntymäpäivää, salasanaa ja maksutietoja. Henkilötiedoiksi ei katsota tietoja, joista henkilöllisyys on poistettu tai jotka on anonymisoitu muulla tavoin (anonyymit tiedot).

Keräämme ja käsittelemme henkilötietoja eri tavoin liiketoimintamme yhteydessä. Saatamme kerätä henkilötietosi, kun annat ne meille suoraan, mutta keräämme tietoja myös tavoistasi käyttää palveluitamme esimerkiksi verkkosivustojemme evästeiden avulla. Saatamme myös saada tietoja yhteistyökumppaneinamme toimivilta kolmansilta osapuolilta jäljempänä tarkemmin kuvatulla tavalla.

Keräämämme henkilötiedot saattavat sisältää esimerkiksi seuraavanlaisia tietoja: nimi, sähköpostiosoite, postiosoite, puhelinnumero, laskutustiedot, kyselyvastaukset, varaustiedot ja muut verkkosivustoillamme antamasi sinua koskevat tiedot, IP-osoite ja verkkoselainohjelmisto. 

Voit kieltäytyä antamasta meille henkilötietojasi, mutta yleensä sinun on kuitenkin annettava meille tiettyjä tietoja, jotta voit hyödyntää verkkosivuston ominaisuuksia.   Vain rekisteröityneet jäsenet voivat esimerkiksi julkaista matka-arvosteluja, osallistua keskusteluihin keskustelualueilla, lähettää TripAdvisorin sisältöä itselleen ja muille sähköpostitse, lukea vain jäsenille tarkoitettuja uutiskirjeitä ja matkasuunnitelmasisältöä sekä osallistua kyselytutkimuksiin, kilpailuihin tai arvontoihin. Joitakin tietoja vaaditaan myös, jos haluat esittää meille kysymyksiä tai suorittaa muita toimintoja verkkosivustoillamme. Keräämme henkilötietoja myös turvallisuussyistä.

  • Meille antamasi tiedot: Kuten alla on kuvattu, voimme vastaanottaa ja tallentaa kaikki tiedot, jotka syötät verkkosivustollemme tai annat meille jollain muulla tavalla.
     
  • Muita koskevat tiedot: Voit antaa verkkosivustoillamme muiden henkilöiden yhteystietoja ja matkailuun liittyviä tietoja. Jos teet jonkun toisen puolesta varauksen TripAdvisorin kautta, sinun on annettava kyseisen henkilön henkilötiedot. Ennen kuin annat meille muiden henkilötietoja, sinun on pyydettävä siihen heidän suostumuksensa. Jos joku toinen TripAdvisorin jäsen antaa sinulle pääsyn tietoihinsa yhteisen varauksen, matkan suunnittelutoiminnon tai vastaavan palvelun kautta, sinun on käsiteltävä tietoja asianmukaisesti.
     
  • Tiedot muista lähteistä: Voimme myös ajoittain pyytää sinua koskevia tietoja yhteistyökumppaneilta, liikekumppaneilta ja muista riippumattomista lähteistä sekä lisätä ne muihin sinua koskeviin tietoihin. Jos esimerkiksi siirryt TripAdvisor-sivustolle napsauttamalla linkkiä sivustolta, joka on jonkin liikekumppanimme ylläpitämä, ja olet rekisteröitynyt kyseisen kumppanin sivuston käyttäjäksi, saatamme saada esimerkiksi yhteystietosi ja demografiset tietosi, jotka olet antanut kyseiselle kumppanille. Tai jos käytät kolmannen osapuolen palveluja, kuten sosiaalisen median palveluja, verkkosivustojemme kautta tai ennen siirtymistäsi verkkosivustoillemme, saatamme kerätä sinua koskevia tietoja, kuten käyttäjätunnuksesi ja muita tietoja, jotka saamme käyttöömme kyseisten palveluiden välityksellä ja kyseisen kolmannen osapuolen tietosuojakäytännön mukaisesti. Pyrimme parantamaan ja personoimaan verkkosivustojemme käyttökokemustasi yhdessä nykyisten ja mahdollisten tulevien kumppaneidemme kanssa tässä tietosuojakäytännössä määriteltyjen käytäntöjen mukaisesti.

    Toimimme yhteistyössä Facebookin kanssa tarjotaksemme Facebookin jäsenille personoitua sisältöä TripAdvisorissa. Jos olet kirjautuneena Facebookiin ja TripAdvisoriin, osia TripAdvisorin verkkosivustosta saatetaan personoida sinua varten sivustolla käydessäsi, vaikka se olisi ensimmäinen käyntikertasi. Saatamme esimerkiksi näyttää sinulle arvosteluja, joita Facebook-kaverisi ovat julkaisseet TripAdvisorissa, sekä paikkoja, joissa he ovat käyneet. Tarjotakseen sinulle personoidun kokemuksen Facebook antaa meille tiedot, jotka olet valinnut luovutettaviksi Facebookin yksityisyysasetuksissa. Tällaisia tietoja voivat olla muun muassa nimesi, profiilikuvasi, sukupuolesi, kaveriluettelosi ja kaikki muut tiedot, jotka olet valinnut luovutettaviksi.

    Jos päätät poistaa personoinnin käytöstä, kirjaudu ensin Facebookiin ja (1) valitse Jäsenprofiili-sivulla Oma TripAdvisor -valikosta Muokkaa profiiliasi ja napsauta Facebook-yhteyden tilaruudussa Poista yhteys tai (2) valitse Jäsenprofiili-sivulla Oma TripAdvisor -valikosta Linkitetyt tilit ja valitse Facebook-asetukset-kohdassa Poista yhteys. Voit poistaa personoinnin käytöstä myös muokkaamalla sovellusasetuksiasi Facebookissa. Jos sinulla on Facebook-kavereita, jotka käyttävät TripAdvisoria, he ovat myös saattaneet jakaa meille tietojasi Facebookin kautta. Jos haluat estää tällaisen jakamisen, voit tehdä sen muokkaamalla yksityisyysasetuksiasi Facebookissa. Tarkista Facebook säännöllisesti, sillä he saattavat muuttaa asetuksiaan ja käytäntöjään.
     
  • Tietojen automaattinen kerääminen: Keräämme automaattisesti joitakin tietokonettasi tai mobiililaitettasi koskevia tietoja, kun käyt TripAdvisor-sivustolla. Keräämme muun muassa istuntotietoja, mukaan lukien IP-osoitetta, käytettyä verkkoselainohjelmistoa ja linkin sisältävää verkkosivustoa koskevia tietoja. Voimme kerätä tietoja myös selaushistoriastasi eli esimerkiksi katselemastasi sisällöstä ja sivuista, joilla olet käynyt, sekä tekemistäsi hauista. Keräämällä tietoja automaattisesti pyrimme muun muassa ymmärtämään sivustomme käyttäjien mielenkiinnon kohteita ja mieltymyksiä sekä räätälöimään käyttäjäkokemuksia entistä paremmin.  Keräämme henkilötietoja myös, jotta voimme suojata sivustoamme ja muita käyttäjiä väärinkäytöksiltä.
     
  • Sijaintitiedot ja muut laitteista saatavat tiedot: Käyttäessäsi verkkosivustojamme laitteessa keräämme tietoja sinusta ja käytämme niitä suurin piirtein samalla tavalla ja vastaaviin tarkoituksiin kuin silloin, kun käytät TripAdvisor-verkkosivustoa. Lisäksi voimme kerätä tiettyjä tietoja sijainnistasi, jos olet asettanut laitteesi yksityisyysasetuksissa laitteen lähettämään kyseistä tietoa sovellukselle tai jos olet ladannut valokuvia, joissa on paikkamerkintä. Voimme esimerkiksi näyttää sinulle sijaintitiedon perusteella sinua lähellä olevien hotellien, elämysten tai ravintoloiden arvosteluja, kun olet matkalla. Voit muuttaa laitteesi yksityisyysasetuksia milloin tahansa ja poistaa käytöstä toiminnon, joka jakaa sijaintitietosi sovellukselle, sekä toiminnon, joka merkitsee valokuvasi sijaintitiedoilla. Jos poistat sijainnin jakamistoiminnon käytöstä, se saattaa vaikuttaa sovelluksemme tai mobiilikäyttökokemuksen tiettyihin ominaisuuksiin. Jos sinulla on kysyttävää laitteesi yksityisyysasetuksista, ota yhteys laitteesi valmistajaan tai mobiilipalveluntarjoajaasi.

2.      Miten käytämme henkilötietojasi

TripAdvisor käyttää sinusta keräämiään henkilötietoja vain määrättyihin tarkoituksiin. Näitä ovat muun muassa palveluiden tarjoaminen sinulle, rekisteröitymisesi ja tilisi hallinta, mukaan lukien sivustojemme käyttöoikeuksien järjestäminen ja käytön mahdollistaminen sekä arvostelujesi, arvioidesi ja valokuviesi julkaiseminen, varaustiedustelujen ja varausten hallinnointi, tiliäsi tai sivustojemme ja palveluidemme käyttöäsi koskeva viestintä, kommentteihisi ja kysymyksiisi vastaaminen sekä muun asiakaspalvelun tarjoaminen, ehtoihimme tai tietosuojakäytäntöömme tehtävistä muutoksista ilmoittaminen, arvostelun pyytäminen tai kutsuminen osallistumaan kyselyyn, arvontaan tai kilpailuun, sivustojemme ja palveluidemme käyttö ja parantaminen, sivustojemme käyttökokemuksen räätälöinti, sivustoihimme ja palveluihimme kohdistuvan mielenkiinnon mittaaminen sekä sivustojemme ja palveluidemme parantaminen, kampanjoista ja erikoistarjouksista ilmoittaminen, suojaaminen vilpillistä, valtuuttamatonta tai laitonta toimintaa vastaan sekä tällaisen toiminnan tutkiminen ja estäminen, liiketoimintamme hallinnointi ja suojaaminen, kiistatilanteiden selvittäminen sekä vianmääritys ongelmatilanteissa.

Käytämme henkilötietojasi vain lain sallimalla tavalla. Tavallisimmin käytämme henkilötietojasi seuraavissa tilanteissa:

  • kun meidän on pantava täytäntöön sopimus, jonka aiomme solmia tai olemme solmineet kanssasi
  • kun se on välttämätöntä oikeutettujen etujemme (tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen) turvaamiseksi ja kun sinun etusi ja perustavanlaatuiset oikeutesi eivät kumoa niitä
  • sinun suostumuksellasi
  • kun meidän on täytettävä lakisääteiset tai sääntömääräiset velvoitteet.


Markkinointi

Pyrimme siihen, että voisit hyödyntää verkkosivustojemme matkailuun liittyviä mahdollisuuksia helposti. Eräs tapa helpottaa käyttöä on lähettää sinulle sähköpostiviestejä, joissa tiedotetaan sinua kiinnostavista matkailuun liittyvistä aiheista. Jos esimerkiksi haet verkkosivustoillamme lentoa New Yorkiin, saatamme lähettää sinulle sähköpostiviestin, jossa on tietoa lentolippujen hinnoista ja matkoista New Yorkiin tai muihin kohteisiin. Uskomme, että saat viesteistä hyödyllistä tietoa matkailuaiheisista erikoistarjouksista, joita on tarjolla sivustoillamme.

Saat meiltä markkinointiviestejä, jos olet antanut siihen suostumuksesi, jos olet pyytänyt niitä tai jos olet ostanut tuotteita tai palveluita meiltä ja jos et ole kieltäytynyt vastaanottamasta markkinointiviestejä.

Aina kun saat tämäntyyppisen sähköpostiviestin, sinulla on mahdollisuus kertoa meille, jos et enää halua vastaanottaa niitä. Vaihtoehtoisesti voit kieltää pikailmoitukset sovelluksessa tai muuttaa mobiililaitteesi asetuksia estämään tämäntyyppiset markkinointiviestit tai ilmoitukset. Voit peruuttaa kaikenlaisen markkinointiviestinnän milloin tahansa napsauttamalla tilauksen peruutuslinkkiä, joka löytyy jokaisen meiltä saamasi viestin lopusta, tai käymällä verkkosivuston sähköpostiasetusten osiossa.

Huomaa, että saatamme edelleen lähettää sinulle palveluviestejä, jotka koskevat esimerkiksi tilisi hallinnointia, jotakin varaustasi tai maksutapahtumaa. Näiden palveluviestien vastaanotosta ei voi kieltäytyä.

3.      Kenelle jaamme henkilötietosi

TripAdvisor voi jakaa tietojasi muiden osapuolten kanssa, joita ovat esimerkiksi konsernin muut yhtiöt ja alla mainitun kaltaiset kolmannet osapuolet. Jos esimerkiksi myymme tai luovutamme liiketoimintamme tai jonkin sen osan ja jos henkilötietosi liittyvät tällaiseen liiketoiminnan myytyyn tai luovutettuun osaan, tai jos fuusioidumme toisen yhtiön kanssa, jaamme henkilötietosi liiketoiminnan uuden omistajan tai kumppanin kanssa.

Lisäksi jaamme henkilötietoja suojataksemme asiakkaitamme, verkkosivustoa sekä yhtiötämme, oikeuksiamme ja omaisuuttamme, kun laki sitä edellyttää.

Jos päätät luoda profiilin TripAdvisor-sivustolle, tietyt profiilisi tiedot näkyvät ja ovat tunnistettavissa julkisesti näyttönimeäsi napsauttamalla. Voit katsella profiiliasi sellaisena kuin muut sen näkevät. Jos päätät osallistua jäsentenvälisen yhteydenpidon ohjelmiin (esimerkiksi matkailuverkostoihin ja yksityisviestipalveluun), muut TripAdvisor-jäsenet voivat lisäksi ottaa sinuun yhteyden TripAdvisorin välityksellä. TripAdvisor ei kuitenkaan jaa sähköpostiosoitettasi muille jäsenille tai näytä sitä julkisesti millään tavalla. Kaikki TripAdvisor-jäsenet voivat poistaa jäsentenvälisen yhteydenpidon ominaisuudet käytöstä milloin tahansa.

  • Toimittajille, mukaan lukien muun muassa hotelleille, lentoyhtiöille, ravintoloille, risteilyvarustamoille, autovuokraamoille, aktiviteettien järjestäjille tai loma-asuntojen johtajille tai omistajille, jotka toteuttavat matkavarauksesi. TripAdvisorissa ja siihen liittyvillä sivustoilla mainitaan, jos kyse on jonkin ulkopuolisen toimittajan tuotteista tai palveluista. Toimittajille varaustoiminnon järjestämiseksi jakamiamme tietoja kohdellaan asianomaisen toimittajan tietosuojakäytännön mukaisesti maksutietoja lukuun ottamatta. Jaamme maksutietoja vain, jos se on välttämätöntä matkavarausten tekemiseksi TripAdvisorissa tai TripAdvisorin välityksellä, ja rajoitamme maksutietojen käytön toimittajien osalta näihin tarkoituksiin. Joissakin tapauksissa ohjaamme tiedustelusi kolmannen osapuolen sivustolle tai välitämme tietosi turvallisesti matkavarauksen toimittajalle maksutapahtuman suorittamista varten. Maksun käsittelee toimittaja, ei TripAdvisor, ellei toisin ilmoiteta. Sinun on tutustuttava toimittajan periaatteisiin ja menettelyihin sekä sitouduttava noudattamaan niitä ennen kuin teet varauksen TripAdvisorin kautta. Kehotamme sinua tutustumaan kaikkien niiden matkailupalvelujen toimittajien tietosuojakäytäntöihin, käyttöehtoihin ja muihin periaatteisiin, joiden tuotteita ja palveluja voit ostaa TripAdvisorin kautta. Kyseiset toimittajat voivat myös ottaa sinuun yhteyden, jos he tarvitsevat lisätietoja sinusta tai matkasuunnitelmistasi tehdäkseen matkavarauksesi tai muihin tarkoituksiin, jotka ovat heidän tietosuojakäytännöissään ja käyttöehdoissaan kuvattujen käytäntöjen mukaisia.
  • Ulkopuolisille palveluntarjoajille, jotka tarjoavat palveluita tai toimintoja puolestamme, mukaan lukien liiketoiminta-analyysit, maksujen käsittely, asiakaspalvelu, markkinointi, suhdetoiminta, kyselytutkimusten tai arvontojen järjestäminen sekä petosten estäminen. Voimme myös antaa ulkopuolisille palveluntarjoajille luvan kerätä tietoja puolestamme, mukaan lukien esimerkiksi tiedot, jotka ovat tarpeen verkkosivustomme ominaisuuksien ylläpitämiseksi tai kiinnostuksenkohteidesi mukaiseksi räätälöidyn verkkomainonnan toimittamiseksi. Ulkopuolisilla palveluntarjoajilla on oikeus käyttää ja kerätä tietoja vain siinä laajuudessa kuin heidän tehtäviensä toteutus edellyttää, eivätkä he saa jakaa tai käyttää tietoja muihin tarkoituksiin.
  • Liikekumppaneille, joiden kanssa voimme tarjota tuotteita tai palveluita yhdessä. Kolmannen osapuolen osallisuuden pyytämäsi tuotteen tai palvelun yhteydessä tunnistaa siitä, että osapuolen nimi mainitaan joko meidän nimemme yhteydessä tai erikseen. Jos päätät käyttää kyseisiä lisäpalveluita, voimme luovuttaa asianomaisille kumppaneille sinua koskevia tietoja, henkilötietosi mukaan lukien. Emme valvo kyseisten liikekumppaneiden tietosuojakäytäntöjä.
  • Yhteistyökumppaneiden verkkosivustoille. Jos siirryt TripAdvisor-sivustolle toisen sivuston linkin kautta, voimme luovuttaa rekisteröitymistietosi, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, postiosoitteesi ja puhelinnumerosi sekä matkustusmieltymyksiäsi koskevat tiedot, asianomaiselle verkkosivustolle. Kehotamme sinua tutustumaan sellaisten verkkosivustojen tietosuojakäytäntöihin, joilla olevan linkin kautta siirryit TripAdvisor-sivustolle.
  • Konserniin kuuluville yrityksille. Voimme jakaa henkilötietojasi TripAdvisor-konsernin sisällä, emoyhtiöillemme sekä koti- ja ulkomaisille tytäryrityksillemme ja -verkkosivustoillemme. Jakamalla tietoja pystymme tarjoamaan sinulle tietoja markkinointimieltymystesi mukaisesti matkailuun liittyvistä ja muista tuotteista ja palveluista, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Siltä osin kuin emoyhtiömme ja tytäryrityksemme saavat käyttää tietojasi, niiden on noudatettava käytäntöjä, jotka ovat vähintään yhtä rajoittavia kuin tässä tietosuojakäytännössä kuvatut käytännöt. Niiden on myös noudatettava sovellettavia markkinointiviestinnän välitystä koskevia lakeja ja vähintäänkin tarjottava sinulle kaikissa lähettämissään kaupallisissa sähköpostiviesteissä mahdollisuus kieltäytyä kyseisten sähköpostiviestien vastaanottamisesta jatkossa. TripAdvisor-konserniin kuuluvat yritykset on luetteloitu verkkosivuston Tietoa meistä -osiossa.

Voimme myös jakaa tietojasi seuraavasti, jos se on oman harkintamme mukaan välttämätöntä

  • vastataksemme laillisiin ja täytäntöönpanokelpoisiin haasteisiin, tuomioistuimen päätöksiin tai muihin juridisiin menettelyihin, määrittääksemme tai pannaksemme täytäntöön lakimääräisiä oikeuksiamme, vastataksemme oikeusvaatimuksiin tai muuten lain edellyttämässä yhteydessä. Kyseisissä tilanteissa pidätämme oikeuden esittää oikeudellisia vastalauseita, vaatia meille kuuluvia oikeuksia tai luopua niiden esittämisestä tai vaatimisesta.
  • laittomien tai laittomiksi epäiltyjen toimien tutkimiseksi, ehkäisemiseksi tai niitä koskeviin toimiin ryhtymiseksi, TripAdvisorin, asiakkaidemme tai muiden tahojen oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden suojaamiseksi ja puolustamiseksi sekä käyttöehtojemme ja muiden sopimusten yhteydessä
  • yritystapahtuman, kuten divestoinnin, fuusion, konsolidoinnin tai varallisuuden myynnin yhteydessä tai siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että yritys ajautuisi konkurssiin.

Muuten kuin edellä mainituissa tilanteissa sinulle ilmoitetaan, jos henkilötietojasi aiotaan luovuttaa kolmansille osapuolille, ja sinulla on mahdollisuus kieltää meitä luovuttamasta kyseisiä tietoja.

Voimme myös luovuttaa yhdistettyjä tai anonyymeja tietoja kolmansille osapuolille, mukaan lukien mainostajat ja sijoittajat. Voimme esimerkiksi kertoa mainostajillemme, kuinka paljon kävijöitä verkkosivustollamme on tai sen, mitkä hotellit ja lomakohteet ovat suosituimpia. Tällaiset tiedot eivät sisällä henkilötietoja, ja niitä käytetään sellaisten palveluiden ja sisällön kehittämiseen, joita pidät toivon mukaan kiinnostavina.

4.      Miten kauan säilytämme henkilötietosi

Säilytämme henkilötietosi vain niin pitkään kuin on välttämätöntä niiden tarkoitusten kannalta, joita varten tiedot alun perin kerättiin, kuten mahdollisten lakisääteisten, kirjanpidollisten tai sääntömääräistä raportointia koskevien vaatimusten täyttämiseksi.

Määrittäessämme henkilötietojen asianmukaista säilytysaikaa otamme huomioon henkilötietojen määrän, luonteen ja arkaluonteisuuden, henkilötietojen luvattomasta käytöstä tai paljastamisesta koituvan mahdollisen haitan, tarkoitukset, joita varten käsittelemme henkilötietojasi, ja sen, voisimmeko täyttää kyseiset tarkoitukset muilla keinoilla, sekä sovellettavat lakisääteiset vaatimukset.

Saatamme säilyttää määrättyjä tietoja tilisi sulkemisen jälkeen, jos se on välttämätöntä esimerkiksi lakisääteisten velvoitteidemme täyttämiseksi, turvallisuuden varmistamiseksi, petosten ja väärinkäytösten estämiseksi sekä oikeuksiemme puolustamiseksi ja voimaan saattamiseksi. Jos päätät sulkea tilisi, henkilötietosi poistuvat yleensä sivustoltamme muiden näkyvistä 30 päivän kuluessa.

5.      Evästeet ja muut verkkotekniikat

Keräämme tietoja evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden (esim. verkkojäljitteiden) avulla. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita lisätään tietokoneeseesi tai mobiililaitteeseesi automaattisesti, kun käyt verkkosivustoilla. Internetselain tallentaa ne. Evästeet sisältävät perustietoa tavastasi käyttää internetiä. Selain lähettää evästeet takaisin verkkosivustollemme aina, kun käyt sillä. Sivusto voi näin tunnistaa tietokoneesi tai mobiililaitteesi ja personoida ja parantaa selauskokemustasi.

Lisätietoja käyttämistämme evästeistä ja muista vastaavista tekniikoista (kuten verkkojäljitteistä) on evästekäytännössä.

Yleistietoa evästeistä on esimerkiksi sivustoilla www.allaboutcookies.org ja www.youronlinechoices.com/fi/. Sivustoilla kerrotaan muun muassa, kuinka voit tarkistaa, mitä evästeitä laitteeseesi (mukaan lukien mobiililaitteeseesi) on asennettu, kuinka niitä hallitaan ja kuinka voit poistaa ne.

6.      Oikeutesi

Voit tarkistaa, täydentää ja päivittää antamiasi tietoja tilisi asetuksista. Voit myös sulkea TripAdvisor-tilisi ottamalla meihin yhteyden alla esitetyillä tavoilla.

Jos päätät sulkea tilisi, poistamme sen käytöstä ja poistamme henkilötietosi järjestelmästämme. Kun tili on suljettu, et voi enää kirjautua sisään tilille etkä käyttää sillä olevia tietojasi. Voit kuitenkin avata uuden tilin milloin tahansa.

Saatamme tarjota jäsenille mahdollisuuden tallentaa maksutapaa ja -välinettä koskevat tiedot verkkosivustollamme. Jos tallennat tällaisia maksutietoja tilillesi TripAdvisorissa, voit lisätä, poistaa tai muokata tietoja milloin tahansa tilin asetuksissa tilin ollessa auki.

Voit muuttaa markkinointiasetuksiasi milloin tahansa tilin ollessa auki jäsentilisi Tilaukset-sivulla.

Sovellettavan lainsäädännön mukaisesti sinulla voi olla oikeus saada pääsy tietoihin sekä oikeus tietojen oikaisuun, poistamiseen, käsittelyn rajoittamiseen, siirtämiseen ja vastustamiseen. Jäljempänä on lisätietoja siitä, miten ja milloin voit käyttää oikeuksiasi. Vastaamme pyyntöihin kuukauden kuluessa, mutta meillä on oikeus pidentää aikaa kahdella kuukaudella.

Sinulla voi olla seuraavat henkilötietojasi koskevat oikeudet sovellettavan lainsäädännön mukaisesti:

  • Oikeus pyytää pääsyä henkilötietoihisi. Tämän mukaan sinulla on oikeus saada kopio hallussamme olevista henkilötiedoistasi ja tarkistaa, että käsittelemme niitä lainmukaisesti. 
     
  • Oikeus pyytää henkilötietojesi korjaamista, jos niissä on virheitä. Voit myös täydentää hallussamme olevia tietojasi, jos ne ovat puutteellisia ottaen huomioon käsittelyn tarkoitukset.
     
  • Oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista, jos
     
    • henkilötietojasi ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten niitä alun perin kerättiin tai käsiteltiin
       
    • peruutat suostumuksesi, kun henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen, ja jos siihen ei ole muuta laillista perustetta
       
    • vastustat henkilötietojesi käsittelyä ja jos meillä ei ole pakottavaa, oikeutesi syrjäyttävää perustetta henkilötietojesi käsittelyyn
       
    • henkilötietojasi käsitellään lainvastaisesti
       
    • henkilötietosi on poistettava lakisääteisen velvoitteen täyttämiseksi.
       
  • Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä. Noudatamme pyyntöäsi, jos meillä ei ole perusteltua, pyyntösi kumoavaa syytä henkilötietojesi käsittelyyn ja jos henkilötietojesi käsittely ei ole tarpeen oikeusvaateen laatimista, esittämistä tai puolustamista varten.
     
  • Oikeus rajoittaa henkilötietojen käsittelyä, jos
    • kiistät henkilötietojesi täsmällisyyden, siksi ajanjaksoksi, jolloin meidän on tarkistettava henkilötietojen täsmällisyys
       
    • käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojesi poistoa ja pyydät rajoitusta
       
    • emme enää tarvitse henkilötietojasi käsittelyn tarkoituksia varten mutta tarvitset itse henkilötietojasi oikeudellisia vaateita varten
       
    • olet vastustanut käsittelyä, siksi ajanjaksoksi, jonka aikana meidän on tarkistettava ensisijaiset oikeutetut perusteet.
  • Oikeus tietojen siirtämiseen. Voit pyytää meitä vastaanottamaan sinua koskevia henkilötietoja. Voit myös pyytää meitä lähettämään nämä henkilötiedot kolmannelle osapuolelle, mikäli mahdollista. Voit käyttää tätä oikeutta vain, jos se koskee henkilötietojasi, jotka olet antanut meille, jos käsittely perustuu suostumukseen tai on välttämätöntä meidän välisemme sopimuksen voimaan saattamiseksi ja jos käsittely tapahtuu automatisoidulla tavalla.

Voit käyttää monia oikeuksiasi tilisi henkilötieto-osiossa. Voit käyttää muita oikeuksiasi lähettämällä pyynnön sähköpostitse osoitteeseen privacy@tripadvisor.com.

Sinun ei tarvitse maksaa mitään pääsystä henkilötietoihisi (eikä minkään muun tässä tietosuojakäytännössä kuvatun oikeutesi käytöstä). Saatamme kuitenkin veloittaa kohtuullisen maksun, jos pyyntösi on selvästi perusteeton, toistuva tai liiallinen.

Meidän on ehkä pyydettävä sinulta määrättyjä tietoja, joiden avulla voimme vahvistaa henkilöllisyytesi ja valtuutesi henkilötietojesi käyttöön (tai minkä tahansa muun oikeutesi käyttöön). Tämä on turvatoimenpide sen varmistamiseksi, että henkilötietoja ei paljasteta kenellekään, jolla ei ole oikeutta saada niitä. Lyhentääksemme vastausaikaa voimme myös ottaa sinuun yhteyden ja kysyä sinulta pyyntöösi liittyviä lisätietoja.

7.      Miten suojaamme henkilötietojasi

Haluamme, että voit käyttää TripAdvisoria turvallisin mielin, ja sitoudumme suojaamaan keräämiämme henkilötietoja. Mikään verkkosivusto ei voi täysin taata turvallisuutta, mutta hyödynnämme asianmukaisia fyysisiä, hallinnollisia, teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä suojataksemme meille antamiasi henkilötietoja luvattomalta tai laittomalta käytöltä ja luovuttamiselta sekä tahattomalta menetykseltä, vahingolta, muuttamiselta tai tuhoutumiselta.

Esimerkiksi vain valtuutetut työntekijät saavat käsitellä henkilötietoja ja vain sallittujen työtehtävien hoitamiseksi. Käytämme lisäksi salausta, kun henkilötietojasi siirretään sinun järjestelmäsi ja meidän järjestelmämme välillä sekä meidän järjestelmämme ja niiden osapuolten järjestelmien välillä, joille luovutamme arkaluonteisia tietoja, ja pyrimme estämään henkilötietojesi luvattoman käytön palomuurien ja tunkeutumisyritykset havaitsevien järjestelmien avulla.

8.      Alaikäisiä koskevat tiedot

TripAdvisor on kaikenlaisille käyttäjille tarkoitettu sivusto, joten emme tarjoa erityisesti alaikäisille suunnattuja palveluita. Emme tieten tahtoen kerää alaikäisiin liittyviä tietoja. Jos henkilö, jonka tiedämme olevan alle 13-vuotias, lähettää meille henkilötietojaan, poistamme tai tuhoamme nämä tiedot mahdollisimman pian.

9.      Ulkoiset linkit

Verkkosivustomme voi sisältää linkkejä kolmansien osapuolten sivustoille, laajennuksiin ja sovelluksiin. Jos siirryt muille verkkosivustoille meidän sivustomme sisältämien linkkien kautta, kyseisten sivustojen operaattorit voivat kerätä tai jakaa sinua koskevia tietoja. Ne käyttävät näitä tietoja omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti, ja ne saattavat erota meidän tietosuojakäytännöstämme. Emme valvo näitä kolmansien osapuolten verkkosivustoja, ja suosittelemme, että luet kyseisillä muilla sivustoilla julkaistut tietosuojakäytännöt saadaksesi tietoa niillä käytössä olevista henkilötietojen keräämistä, käyttöä ja luovutusta koskevista menettelytavoista.

10.    Ulkomaille siirtäminen

Henkilötietoja voidaan tallentaa tai siirtää Euroopan talousalueen ulkopuolisiin maihin tässä tietosuojakäytännössä kuvattuja tarkoituksia varten. Kun tallennamme tai siirrämme henkilötietoja Euroopan talousalueen ulkopuolelle, varmistamme seuraavilla varotoimilla, että henkilötiedot on suojattu asianmukaisesti.

Aina kun tallennamme tai siirrämme henkilötietoja Euroopan talousalueen ulkopuolelle, teemme sen sovellettavan lainsäädännön mukaisesti ja varmistamme tietojen samantasoisen suojauksen asianmukaisilla toimenpiteillä. Henkilötietoja siirretään seuraavasti:

  • maahan, jonka Euroopan komissio katsoo tarjoavan riittävän tietosuojan tason
  • maahan, joka ei tarjoa riittävää tietosuojan tasoa, mutta johon siirtämistä säätelevät Euroopan komission vakiosopimuslausekkeet tai kun riittävä tietosuojan taso on varmistettu ottamalla käyttöön muita soveltuvia rajat ylittäviä siirtoratkaisuja.

Ymmärrät, että käyttäessäsi palveluitamme henkilötietojasi saatetaan siirtää laitteistoihimme ja niille kolmansille osapuolille, joille luovutamme tietojasi tässä tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla.

11.    Tämän tietosuojakäytännön muutokset

TripAdvisor voi muuttaa tai muokata tätä tietosuojakäytäntöä aika ajoin. Merkitsemme tämän tietosuojakäytännön viimeisen muutospäivämäärän tämän tietosuojakäytännön ensimmäiselle sivulle, ja kaikki muutokset astuvat voimaan julkaisuhetkellä. Ilmoitamme jäsenillemme tämän tietosuojakäytännön olennaisista muutoksista joko sähköpostitse osoitteeseen, jonka olet ilmoittanut meille, tai julkaisemalla ilmoituksen verkkosivustollamme. Suosittelemme tarkistamaan ajoittain, onko tietosuojakäytännöstä julkaistu päivitetty versio.

12.    Yhteystiedot

Jos sinulla on kysymyksiä tai valituksia, jotka koskevat meillä tapahtuvaa henkilötietojesi käsittelyä, ota yhteys osoitteeseen privacy@tripadvisor.com. Sinulla voi myös olla oikeus valittaa valvontaviranomaiselle tavasta, jolla käsittelemme henkilötietojasi. Haluaisimme kuitenkin vastata huolenaiheisiisi ennen kuin käännyt valvontaviranomaisen puoleen, joten otathan ensin yhteyden meihin.

Yhteystietomme:

TripAdvisor LLC
400 1st Avenue
Needham, MA 02494, USA

Attn: Privacy Officer/Legal Department
Sähköposti: privacy@tripadvisor.com

Sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti olemme nimittäneet edustajan Euroopan unionissa. Edustajamme yhteystiedot:

TripAdvisor Limited
7 Soho Square
London
W1D 3QB
United Kingdom
Attn: Privacy Officer
Sähköposti: privacy@tripadvisor.com

TripAdvisor Limitedin rooli tässä asiassa rajoittuu ainoastaan yhteyshenkilönä toimimiseen Euroopan unionin kansalaisten sekä tietosuojan valvontaviranomaisten tietosuojaa koskevissa kysymyksissä.  Selvyyden vuoksi todetaan, että TripAdvisor Limited ei voi hoitaa muuta viestintää tai oikeusprosesseja TripAdvisor LLC:n puolesta.

Puheluiden tallentaminen ja seuranta

Saatamme tallentaa TripAdvisorille ja TripAdvisorilta soitettuja puheluja. Voimme käyttää puhelutallenteita asiakaspalvelumme laadun ja vaatimustenmukaisuuden seurantaan, meille antamiesi tietojen paikkansapitävyyden tarkistamiseen, petosten estämiseen ja henkilöstömme kouluttamiseen. Säilytämme puhelutallenteet niin kauan kuin on kohtuullista ja tarpeen kyseisten toimien kannalta, minkä jälkeen hävitämme ne. Puheluiden aikana sinulta saatuja henkilötietojasi käsitellään tämän tietosuojakäytännön ehtojen mukaisesti.

© 2018 TripAdvisor LLC. Kaikki oikeudet pidätetään.